ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


ROXFALL-X™ - За изхвъргачи за падащи камъни

ROXFALL-X™ - За изхвъргачи за падащи камъни

ROXFALL-X™ - За изхвъргачи за падащи камъни

 ROCKFALL-X™ системата прави стоманобетоновите изхвъргачи по-устойчиви

 
Системата ROCKFALL-X™ за изхвъргачи за падащи камъни, с шуплесто стъкло или употребявани гуми, подобрява защитата на горната част на стоманобетонните изхвъргачи като в същото време значително намалява статичното натоварване. 
 
Оптимизирано взаимодействие между три компонента на системата:
 
ROCKFALL-X™ G с пълнеж от шуплесто стъкло като буферен материал: 
Шуплестото стъкло се произвежда от рециклирано стъкло и се доставя на  модули. С плътност от само 250 kg/m3,  то е 6 до 8 пъти по-леко от чакъла.
ROCKFALL-X™ A с автомобилни гуми като буферен материал:
Използваните гуми се подреждат на пластове и се свързват в панели посредством стоманени въжета. Тази система, при която се използват вече употрябявани автомобилни гуми е до 14 пъти по-лека в сравнение с аналогични системни, използващи чакъл като буферен материал.
ТЕССО® мрежа: 
Основен елемент в системата за изхвъргачи за падащи камъни ROCKFALL-X™ е високоякостната стоманена телена мрежа ТЕССО®G65/3. Полага се хоризонтално, върху буферните модули и има якост на опън от 150kN/m.
 
Оразмеряване
 
Обстойни лабораторни и полеви тестове на буферните модули на Geobrugg, проведени съвместно с Швейцарския Федерален Институт WSL и Швейцарския Федерален Технологичен Институт в Цюрих, доказват отличния капацитет за абсорбиране на енергия на тази добре обмислена система. 
 
Предимства
 
Буферните модули на Geobrugg за стоманобетонови изхвъргачи за падащи камъни са ясен избор, когато се стремим към по-високо ниво на сигурност и защита от падащи камъни. Те осигуряват решение с най-ефективения капацитет на поглъщане на енергията, което се инсталира  лесно и е ценово ефективно, повишавайки предпазните финкции на съществуващите стоманобетонови изхвъргачи и техните бъдещи модификаци.
 

Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.