ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


ГАБИОННИ МАТРАЦИ

ГАБИОННИ МАТРАЦИ

ГАБИОННИ МАТРАЦИ

Като „габионни матраци” обикновено се назовават  габиони с височина до 0,5 м или такива, чиито хоризонтални размери са неколкократно по-големи от височината им. Това са правоъгълни елементи - „кошове”, произведени от шестоъгълна двойноусукана телена мрежа с отвори 5х7 или 6х8. При производството им е възможно осигуряването на три вида трайно антикорозионно покритие:

► горещо поцинковане;

► покритие GALFAN® ( Zn95%Al5%);

►GALFAN® + PVC. 

Доставят се в сгънат вид и се сглобяват на обекта. За затварянето им се използва стоманена тел, спирала или стоманени пръстени. Запълват се с ломен камък или речна баластра с подходяща спрямо растера на мрежата фракция. Габионните матраци се предлагат в различни дължини, широчини и височини. Освен габионни матраци със стандартни размери, могат да се доставят и габионни матраци с нестандартни размери.

С цел постигне на по-добро вътрешно укрепване при габионните матраци с дължина по-голяма от 2 м има фабрично монтирани диафрагми на всеки 1 м.

Друга разновидност на габионите са т.нар. „сак” габиони.

Телената мрежа, използвана за производство на габиони, отговаря на изискванията на EN 10223-3, a самите габионни матраци покриват стандарта ASTM A 975-97.

Габионните матраци са ефективно решение и на проблеми, свързани със стабилизация на земни повърхности и дренаж на води.

 

Допълнителна информация

Стандартни размери габионни матраци_Геотех Груп ООД

Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.