ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


СИСТЕМИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ

     

 

ГЕОТЕХ ГРУП съвместно с Geobrugg Geohazard Solutions, Швейцария, предлага системи от мрежи и оплетки от високоякостна стоманена тел за защита от природни опасности като: падащи камъни и висящи скални блокове, неукрепени откоси, свлачища, лавини, наносни потоци и др. Основен елемент в системите от мрежи е високоякостната стоманена тел, която се характеризира с висока устойчивост на срязване, висок капацитет за абсорбиране на енергия, както и дълготраен живот с минимална поддръжка. 

 

Тъй като не съществуват универсални решения при наличието на комплексни рискове, при конфигурирането на всяка една система се прави оценка на потенциалните рискове и се разработват индивидуални, цялостни и взаимосвързани защитни системи, с които се решават различни видове проблеми. 

 

Степента на защита, която системите от мрежи осигуряват, се потвърждава чрез непрекъснато провеждане на изпитвания и полеви тестове в условия 1:1. Параметрите на всички компоненти на системите са не само изчислени, а и потвърдени съгласно най-строгите световни изисквания от независими изпитващи институции. За оразмеряване на защитните системи се използва специално разработен софтуер.

 

Непрекъснатото усъвършенстване на компонентите и разработването на иновационни механични защитни системи прави възможно поставянето на световни рекорди. През октомври 2011 г. уловителната преграда за защита от падащи камъни GBE-8000A на Geobrugg Geohazard Solutions успешно спря свободно падащ 20-тонен стоманобетонен блок, пуснат от височина 43 м, при скорост в момента на удара 103 км/h и енергия от 8000 kJ. 

 

Част от реализираните проекти може да видите тук.

 

Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.