ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


ГАБИОНИ И ЗАЩИТНИ ОГРАДНИ СИСТЕМИ

 

Габионите представляват правоъгълни елементи - „кошове” с различни размери, произведени от шестоъгълна, двойноусукана телена мрежа с отвори 5х7, 6х8, 8х10 или 10х12. При производството им е възможно осигуряване на три вида трайно антикорозионно покритие: 

► поцинковане;

►покритие GALFAN®  (Zn95%Al5%);

► GALFAN + PVС. 

 

Съоръженията, изградени с помощта на габиони, имат редица предимства спрямо конвенционалните съоръжения по показателите гъвкавост, дълготрайност, пропускливост, икономичност на решението и не на последно място -  отлично вписване в околната среда.

 

Габионите, габионните матраци и "сак" габионите намират широко приложение най-вече при изграждане на подпорни, укрепителни и „джоб” стени, при защита от ерозия на речни брегове, корекция на реки и дерета, изграждане на хидравлични и дънни прагове, укрепване на диги, склонове, свлачища, брегове, пътища и магистрали.

 

Габионите са ефективно решение и на проблеми, свързани със стабилизация на земни повърхности и дренаж на води.

Част от реализираните проекти може да видите тук

Бодливата тел тип „Бръснач” е специално проектирана, за да осигури максимална степен на защита. Произвежда се от високоякостна, дълбоко поцинкована стоманена тел и висококачествени стоманени ленти. Бодливата тел тип „Бръснач” дава възможност за няколко конфигурации на полагане в зависимост от желаното ниво на сигурност.

 

 


Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.