ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


Новини

Международна конференция GeoSummit 2018, проведена в Екзитер, Великобритания

Международна конференция GeoSummit 2018, проведена в Екзитер, Великобритания

Международната конференция за защита от падащи камъни 2018 се състоя през месец юни в град Екзитер, Великобритания. Тя беше организирана от водещият световен производител на системи за предпазване от падащи камъни, Швейцарската фирма Геобруг.

Анти-корозионна защита 
Опасността от падащи камъни се увеличава непрекъснато, основно вследствие на климатичните промени. Все повече внимание се обръща на обезопасяването на пътната инфраструктура и пътниците, които пътуват по нея. Много важен елемент от обезопасяването е и експлоатационния живот на системите и решенията, които се прилагат и по тази причина основна тема на конференцията беше анти-корозионната им защита. 
Според водещи специалисти в областта на анти-корозионна защита на металите, данните от лабораторни изпитвания, които сравняват различни покрития, не отразяват съвсем точно разликата в степента на анти-корозионна защита в реална среда. По тази причина фирма Геобруг, Швейцария е първата, която планира до една година на всеки обект, където решението е със състемите на фирмата да има монтиран и по един датчик, който да дава данни в реално време за това, какво се случва с материалите от гледна точка на корозията. Това ще даде възможност на Геобруг още по-добре да оптимизира анти-корозионната защита на своите системи и ще даде възможност за правилен избор на анти-корозионната защита в зависимост от степента на агресия на средата в която са монтирани системите.

 

 

 

Втори победител в конкурса „Геобруг проектант на годината“
През 2018 г. за втори път беше проведен конкурса „Инженер на 2018 г. за България, в областта „Защита от падащи камъни с решенията на Геобруг, Швейцария““. Победител в него беше инж. Коста Дедов от фирма GDK Management Ltd. Наградата за първото място беше участие на ежегодната международна конференция, която се организира от фирма Геобруг, Швейцария. Като победител в конкурса инж. Дедов присъства на конференцията и имаше възможността да обмени опит с водещи специалисти в бранша!

  
 

 


Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.