ПРЕГРАДИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
СПИРАЛО-ВЪЖЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ВИСЯЩИ СКАЛНИ БЛОКОВЕ
ЗАЩИТА ОТ ПРИРОДНИ ОПАСНОСТИ
ПРЕГРАДИ ЗА НАНОСИ
ПРЕГРАДИ И ЕКРАНИ ЗА ЗАЩИТА ОТ ПАДАЩИ КАМЪНИ
Габиони
Габионни матраци
Геоклетки-PRS

Продукти


Новини

Подобрената система за стабилизиране на откоси ТЕССО®  успешно премина 1:1 полево изпитване

Подобрената система за стабилизиране на откоси ТЕССО® успешно премина 1:1 полево изпитване

       Системата за стабилизиране на откоси TECCO®, в комбинация с почвени гвоздеи, е безопасен и доказан метод за укрепване на откоси. Системата е използвана в редица проекти по цял свят.

   Проведеното изпитване бе част от годишна среща на представителите на GEOBRUGG GEOHAZARD SOLUTIONS, състояла се в началото на м.11.2013 г. Полевите тестове се осъществиха от външни представители на различни университети на тестовата площадка в Winterthur ( в близост до Цюрих ), експлоатирана и поддържана от University of Applied Science Berne съвместно с GEOBRUGG. За отчитане на силите и деформациите бяха използвани специализирани лазерни скенери. 

    За провеждането на изпитването бе използвана стоманена кутия с размер 12 х 10 х 1,20 м запълнена с чакъл с общото тегло 230 т. След полагане на почвените гвоздеи (разстояние между анкерите 3,5 х 3,5 м) и мрежата TECCO® G65/4, цялата установка бе повдигната с най-големия кран в Швейцария (с капацитет 500 т) с цел симулиране на различни наклони. Системата успешно задържа запълващия материал дори и при наклон от 85° и с минимална деформация. Впечатляващите показатели на системата са предаването на силите от мрежата на анкерите, както и устойчивостта на пробиване на мрежата в горния край на планката тип "лапа".

    Основната цел на изпитването бе да покаже подобреното поведение на системата TECCO® благодарение на новоразработените компоненти. Упешното преминаване на полевите тестове още веднъж доказа и потвърди функционалността на системата, както и на специално разработения за нейното проектиране софтуер. То осигури изчерпателни научни доказателства относно ключовият фактор за успех на системата - високите якостни показатели на телта. Всички мрежи от системата ТЕССО® са произведени от високоякостна стоманена тел с якост от поне 1770 N/mm2.

  ГЕОТЕХ ГРУП периодично организира безплатни обучения относно прилагането на оразмерителния софтуер RUVOLUM®. В случай, че желаете да присъствате на практическите обучения, моля заявете Вашето желание, като попълните отметката във формата за контакт тук и предоставите актуален мейл адрес, на който бихме могли да се свържем с Вас.

 
*Забележка: Практическите обучения се организират при наличието на достатъчен брой желаещи.

 

 

 


Партньори

GEOBRUGG
KICIMAN
PRS
а.р.а.с.